Kurs trwa 3 dni (24 godziny lekcyjne):

Program spotkania

DZIEŃ I-III

09:00 Rozpoczęcie szkolenia

  • Prawo żywnościowe
  • Główne systemy zarządzania. Norma ISO 22000, ISO 9001 - kluczowe wymagania, dokumentacja i zapisy
  • Bezpieczeństwo żywności a jakość
  • Polityka bezpieczeństwa żywności oraz jej realizacja
  • Odpowiedzialność kierownictwa i Zespół HACCP
  • Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP (Codex Alimentarius, ISO 22000)
  • Zakup bezpiecznych surowców i materiałów
  • Analiza zagrożeń
  • Programy operacyjne
  • Nadzór nad dokumentacją i zapisami
  • Weryfikacja systemu HACCP
  • Audit wewnętrzny systemu

13.00 Przerwa obiadowa
17:00 Podsumowanie dnia
17.00 - Egzamin prowadzony przez niezależnych Ekspertów TÜV Nord Polska ostatniego dnia szkolenia.